Azért szeretem a csirkemellet, mert változatosan elkészíthető, egészséges, és gyors. Amikor kevés időm jut a főzésre, gyakran választom ezt az alapanyagot.
Roston sült csirkemell
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
1-2 evőkanál olíva olaj
só, rozmaring
Elkészítés:
- A vastag mellfilét lapjával szeleteljük fel, majd fűszerezzük be.
- Tegyünk a tűzhelyre egy serpenyőt (én teflont használok, mert minimális zsiradék kell az ételek elkészítéséhez), és tegyük bele az olíva olajat.
- Amikor felmelegedett az olaj, tegyük bele a befűszerezett csirkemell szeleteket és pirítsuk meg mindkét oldalán. A forgatáshoz használjunk 2 db fakanalat vagy csipeszt, mert így a hús szaftja nem folyik ki.
- Ha elérte a kívánt színt (kb. 10 perc), lehet is tálalni.
Köretként adhatunk mellé burgonyát, salátát, rizst, vagy akár kölest, bulgurt is.
forrás: pixabay.com
Szia!
Nagyon jól hangzik, érdemes elkészíteni a finom ízek miatt. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.