Csirkemell receptek

Sült csirkemell receptek

Hajdinás csirkesaláta

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé felkockázva

15 dkg friss zöldborsó (vagy egy kis konzerv)

3-4 mogyoróhagyma

fél citrom leve

1 evőkanál mogyoróolaj

1 evőkanál olíva olaj

20 dkg hajdina

só, bors

0,5 teáskanál fahéj

0,5 teáskanál kurkuma

10 dkg bébispenót

 

Elkészítés

 

  1. Mossuk meg a hajdinát, majd kétszeres mennyiségű sós vízben (vagy alaplében) fél óra alatt főzzük készre.
  2. Az apróra vágott hagymát és a friss zöldborsót olíva olajon megdinszteljük, majd az olajban kisütjük a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet.
  3. A kész hajdinát egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, a kurkumát és fahéjat, meglocsoljuk a citromlével és mogyoróolajjal, majd alaposan összekeverjük.

A bébispenóton tálaljuk.

forrás: pixabay.com

A hajdina jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Én is jó étvágyat kívánok ehhez a fantasztikus ételhez! Köszönöm a megosztását. Ajánlom szíves figyelmetekbe a
    https://600-kalorias-etrend.blogspot.com/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!