Sült csirkemell receptek

Hajdinás csirkesaláta

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé felkockázva

15 dkg friss zöldborsó (vagy egy kis konzerv)

3-4 mogyoróhagyma

fél citrom leve

1 evőkanál mogyoróolaj

1 evőkanál olíva olaj

20 dkg hajdina

só, bors

0,5 teáskanál fahéj

0,5 teáskanál kurkuma

10 dkg bébispenót

Elkészítés

  1. Mossuk meg a hajdinát, majd kétszeres mennyiségű sós vízben (vagy alaplében) fél óra alatt főzzük készre.
  2. Az apróra vágott hagymát és a friss zöldborsót olíva olajon megdinszteljük, majd az olajban kisütjük a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet.
  3. A kész hajdinát egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, a kurkumát és fahéjat, meglocsoljuk a citromlével és mogyoróolajjal, majd alaposan összekeverjük.

A bébispenóton tálaljuk.

forrás: pixabay.com

A hajdina jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »