Csirkemell receptek

Raguleves

A ragulevesek nyáron hűtve is fogyaszthatóak.

 

forrás: Wikimédia Commons

Csirkeragu leves

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

1 kis fej vöröshagyma

2 evőkanál olíva olaj

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

25 dkg zöldborsó

25 dkg gomba

1 kis pohár tejföl

fél citrom leve (vagy 2 evőkanál citromlé)

Fűszerek: só, őrölt fehér bors, 1,5 evőkanál tárkony, 1-2 evőkanál petrezselyemzöld

 

Elkészítés

  1. Felmelegítem az olajat, üvegesre pirítom benne a felaprított vöröshagymát, majd rádobom a kockázott csirkemell filét, és fehéredésig pirítom.
  2. Ráteszem a tisztított, karikára vágott zöldségeket, pár perc pirítás után felöntöm kb 2 liter vízzel, és beleteszem a tisztított és felszeletelt gombát is. Fűszerezem és 25-35 percig főzöm.
  3. Amikor a zöldségek majdnem puhák, beleszórom a zöldborsót és belekeverem a tejfölt is (kiveszek a forró léből, simára keverem a tejföllel és ezután adom a fazék tartalmához).
  4. Felforralom, beleteszem a citromlét, és ha szükséges fűszerezem még (jómagam ilyenkor teszem bele a 0,5 evőkanálnyi tárkonyt).

 

A tárkony amellett, hogy számtalan étel ízesítésére alkalmas fűszer, teaként is fogyasztható. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Érdekes, értékes információkat olvastam. Köszönöm az élményt. Ajánlom szíves megtekintésre a https://keto-diet.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!