A ragulevesek nyáron hűtve is fogyaszthatóak.
forrás: Wikimédia Commons
Csirkeragu leves
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olíva olaj
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
25 dkg zöldborsó
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
fél citrom leve (vagy 2 evőkanál citromlé)
Fűszerek: só, őrölt fehér bors, 1,5 evőkanál tárkony, 1-2 evőkanál petrezselyemzöld
Elkészítés
- Felmelegítem az olajat, üvegesre pirítom benne a felaprított vöröshagymát, majd rádobom a kockázott csirkemell filét, és fehéredésig pirítom.
- Ráteszem a tisztított, karikára vágott zöldségeket, pár perc pirítás után felöntöm kb 2 liter vízzel, és beleteszem a tisztított és felszeletelt gombát is. Fűszerezem és 25-35 percig főzöm.
- Amikor a zöldségek majdnem puhák, beleszórom a zöldborsót és belekeverem a tejfölt is (kiveszek a forró léből, simára keverem a tejföllel és ezután adom a fazék tartalmához).
- Felforralom, beleteszem a citromlét, és ha szükséges fűszerezem még (jómagam ilyenkor teszem bele a 0,5 evőkanálnyi tárkonyt).
A tárkony amellett, hogy számtalan étel ízesítésére alkalmas fűszer, teaként is fogyasztható. Erről itt olvashatsz bővebben.
Érdekes, értékes információkat olvastam. Köszönöm az élményt. Ajánlom szíves megtekintésre a https://keto-diet.blog.hu/ oldalt.