Csirkemell gombamártással
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
1-2 evőkanál olíva olaj
fűszerek: só, bazsalikom
A mártáshoz
50 dkg barna csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olíva olaj
1,5 dl tejszín
liszt szükség szerint (a kívánt sűrűség eléréséhez)
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, a tálaláshoz petrezselyemzöld
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
- Az olajat felmelegítjük és megpirítjuk benne a hagymát. Rátesszük a gombát, és amikor levet eresztett, befűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
- A csirkemellet befűszerezzük, majd a felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Amikor a gomba megfőtt, felöntjük a tejszínnel. Ha szükséges, liszttel sűrítjük.
- Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
forrás: pixnio.com
Köretként adhatunk mellé rizst, vagy salátát, de önmagában is laktató étel.
A bazsalikom amellett, hogy sokoldalúan felhasználható fűszernövény, a népi gyógyászatban is széles körűen alkalmazzák. Erről bővebben itt olvashatsz.
Szia!
Köszönöm ezeket a fontos és hasznos információkat. Ajánlom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu oldalt.