Gombamártással

Csirkemell gombamártással

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

1-2 evőkanál olíva olaj

fűszerek: só, bazsalikom

A mártáshoz

50 dkg barna csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál olíva olaj

1,5 dl tejszín

liszt szükség szerint (a kívánt sűrűség eléréséhez)

fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, a tálaláshoz petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  2. Az olajat felmelegítjük és megpirítjuk benne a hagymát. Rátesszük a gombát, és amikor levet eresztett, befűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
  3. A csirkemellet befűszerezzük, majd a felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  4. Amikor a gomba megfőtt, felöntjük a tejszínnel. Ha szükséges, liszttel sűrítjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel.

forrás: pixnio.com

Köretként adhatunk mellé rizst, vagy salátát, de önmagában is laktató étel.

A bazsalikom amellett, hogy sokoldalúan felhasználható fűszernövény, a népi gyógyászatban is széles körűen alkalmazzák. Erről bővebben itt olvashatsz.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »