Csirkemell receptek

Saslik

Ezt az ételt sütőben is elkészíthetjük, jómagam számtalanszor sütöttem már így.

Csirke saslik

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

3 db burgonya

6 db csiperke gomba

2 db cukkini

3 db paradicsom

saslik pálca, vagy hurkapálca

 

Páclé

 

1 dl olíva olaj

1 evőkanál ketchup

1 evőkanál Pirosarany

3 gerezd zúzott fokhagyma

fűszerek: só, bors

 

Elkészítés

 

  1. A hozzávalókból páclevet készítünk, és a nagyobb kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben 10-12 órát pihentetjük (legjobb, ha előző este beletesszük).
  2. A burgonyát, paradicsomot és a cukkinit vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát negyedeljük.
  3. A saslik-, vagy hurkapálcára sorban felszurkáljuk a hozzávalókat. Lényeg, hogy minden pálcára jusson mindenből minimum kétszer (ez a pálca hosszúságától függ).
  4. A sütőtepsit kikenjük a maradék páclével, majd belefektetjük a saslikokat.
  5. 190 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük úgy, hogy félidőben megforgatjuk a pálcákat.

forrás: pixabay.com

Friss zöldsalátával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Ki kell próbálni ezt, nagyon éhes lettem. Köszönöm ezt a bejegyzést. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!