Ezt az ételt sütőben is elkészíthetjük, jómagam számtalanszor sütöttem már így.
Csirke saslik
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
3 db burgonya
6 db csiperke gomba
2 db cukkini
3 db paradicsom
saslik pálca, vagy hurkapálca
Páclé
1 dl olíva olaj
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál Pirosarany
3 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek: só, bors
Elkészítés
- A hozzávalókból páclevet készítünk, és a nagyobb kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben 10-12 órát pihentetjük (legjobb, ha előző este beletesszük).
- A burgonyát, paradicsomot és a cukkinit vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát negyedeljük.
- A saslik-, vagy hurkapálcára sorban felszurkáljuk a hozzávalókat. Lényeg, hogy minden pálcára jusson mindenből minimum kétszer (ez a pálca hosszúságától függ).
- A sütőtepsit kikenjük a maradék páclével, majd belefektetjük a saslikokat.
- 190 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük úgy, hogy félidőben megforgatjuk a pálcákat.
forrás: pixabay.com
Friss zöldsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ki kell próbálni ezt, nagyon éhes lettem. Köszönöm ezt a bejegyzést. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.