Saslik

Ezt az ételt sütőben is elkészíthetjük, jómagam számtalanszor sütöttem már így.

Csirke saslik

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

3 db burgonya

6 db csiperke gomba

2 db cukkini

3 db paradicsom

saslik pálca, vagy hurkapálca

Páclé

1 dl olíva olaj

1 evőkanál ketchup

1 evőkanál Pirosarany

3 gerezd zúzott fokhagyma

fűszerek: só, bors

Elkészítés

  1. A hozzávalókból páclevet készítünk, és a nagyobb kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben 10-12 órát pihentetjük (legjobb, ha előző este beletesszük).
  2. A burgonyát, paradicsomot és a cukkinit vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát negyedeljük.
  3. A saslik-, vagy hurkapálcára sorban felszurkáljuk a hozzávalókat. Lényeg, hogy minden pálcára jusson mindenből minimum kétszer (ez a pálca hosszúságától függ).
  4. A sütőtepsit kikenjük a maradék páclével, majd belefektetjük a saslikokat.
  5. 190 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük úgy, hogy félidőben megforgatjuk a pálcákat.

forrás: pixabay.com

Friss zöldsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »