Csirkemell vadas mártásban
Hozzávalók
80 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej zeller
3 dl tejföl
2 evőkanál mustár
3 evőkanál cukor
1-2 evőkanál citromlé
fűszerek: só, bors, 5 db babérlevél
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a csirkemellet tenyérnyi szeletekre vágjuk.
- Egy lábosban felforrósított olajon fehéredésig sütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, majd kiszedjük egy tányérra. A megmaradt olajban (ha szükséges teszünk még hozzá) karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a babérlevelet és a zöldségeket, fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Forrástól számolva alacsony hőfokon 10 percig főzzük, majd beletesszük az elősütött csirkemell szeleteket.
- Alacsony hőfokon, fedő alatt 20 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy az ízek összeérjenek.
- Kiszedjük belőle a csirkemell szeleteket, és felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az összekevert mustáros tejfölt, és a citromlét. Ha szükséges, ízesítjük, majd visszatesszük a húst, és 5-7 percig alacsony hőfokon forraljuk.
Zsemlegombóccal, gnocchival vagy tésztával is tálalhatjuk.
forrás: pixabay.com
A fokhagyma az egyik legismertebb gyógy-, és fűszernövényünk. Jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Nagyon jól hangzik, tetszik ez a bejegyzés. Javaslom megnézni a https://husetelek.wordpress.com oldalt.