Csirkemell receptek

Csirkemell vadasan

Csirkemell vadas mártásban

 

Hozzávalók

 

80 dkg csirkemell filé

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olíva olaj

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 kis fej zeller 

3 dl tejföl

2 evőkanál mustár

3 evőkanál cukor

1-2 evőkanál citromlé

fűszerek: só, bors, 5 db babérlevél 

 

Elkészítés

 

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a csirkemellet tenyérnyi szeletekre vágjuk.
  2. Egy lábosban felforrósított olajon fehéredésig sütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, majd kiszedjük egy tányérra. A megmaradt olajban (ha szükséges teszünk még hozzá) karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a babérlevelet és a zöldségeket, fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Forrástól számolva alacsony hőfokon 10 percig főzzük, majd beletesszük az elősütött csirkemell szeleteket.
  3. Alacsony hőfokon, fedő alatt 20 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Kiszedjük belőle a csirkemell szeleteket, és felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az összekevert mustáros tejfölt, és a citromlét. Ha szükséges, ízesítjük, majd visszatesszük a húst, és 5-7 percig alacsony hőfokon forraljuk.

Zsemlegombóccal, gnocchival vagy tésztával is tálalhatjuk.

 

forrás: pixabay.com

A fokhagyma az egyik legismertebb gyógy-, és fűszernövényünk. Jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Nagyon jól hangzik, tetszik ez a bejegyzés. Javaslom megnézni a https://husetelek.wordpress.com oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!