Rizses hús
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, csirkemellből is ízletes és szaftos rizses húst tudunk készíteni.
Zöldséges-rizses hús
Hozzávalók
80 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olíva olaj
25 dkg mirelit zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 db paradicsom
3 cs előfőzött rizs
fűszerek: só, bors, bazsalikom, kurkuma
Elkészítés
- A csirkemell filét felkockázzuk, a vöröshagymát aprítjuk, a sárgarépát kisebb darabokra vágjuk, a paradicsomról lehúzzuk a héját és felkockázzuk.
- Egy lábosban olajat forrósítunk, majd üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, pár percig dinszteljük rajta a sárgarépát, rádobjuk a kockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, végül belerakjuk a paradicsomot, és fűszerezzük.
- Az előfőzött rizst kiöntjük egy bögrébe (ez lesz a mérce), ráöntjük a húsra, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel.
- Nagyjából 20 perc alatt készre főzzük. Mikor a rizs már majdnem az összes vizet felvette, beletesszük a kiolvadt zöldborsót is.
A kurkuma sokoldalú felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.
Az egészséges életmód követői gyakran alkalmazzák a fehérje diétát, melybe a csirkemellből készült ételek kiválóan beilleszthetőek.
Jó étvágyat kívánok!