Rizses hús

Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, csirkemellből is ízletes és szaftos rizses húst tudunk készíteni.

Zöldséges-rizses hús

Hozzávalók

80 dkg csirkemell filé

1 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál olíva olaj

25 dkg mirelit zöldborsó

2 szál sárgarépa

2 db paradicsom

3 cs előfőzött rizs

fűszerek: só, bors, bazsalikom, kurkuma

Elkészítés

  1. A csirkemell filét felkockázzuk, a vöröshagymát aprítjuk, a sárgarépát kisebb darabokra vágjuk, a paradicsomról lehúzzuk a héját és felkockázzuk.
  2. Egy lábosban olajat forrósítunk, majd üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, pár percig dinszteljük rajta a sárgarépát, rádobjuk a kockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, végül belerakjuk a paradicsomot, és fűszerezzük.
  3. Az előfőzött rizst kiöntjük egy bögrébe (ez lesz a mérce), ráöntjük a húsra, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel.
  4. Nagyjából 20 perc alatt készre főzzük. Mikor a rizs már majdnem az összes vizet felvette, beletesszük a kiolvadt zöldborsót is.

forrás: pixabay.com

A kurkuma sokoldalú felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.

Az egészséges életmód követői gyakran alkalmazzák a fehérje diétát, melybe a csirkemellből készült ételek kiválóan beilleszthetőek.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »