Kárpáti csirkemell

Kárpáti csirkemell

Hozzávalók

2 db csirkemell filé

1 kg burgonya

2-4 gerezd fokhagyma

1 tojás

liszt

15-20 dkg reszelt sajt

1 kis pohár tejföl

fűszerek: só, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A csirkemellet lapjával szeleteljük fel (ez a mennyiség kb.  8-10 szelet lesz), majd gyengéden kiklopfoljuk (a hússzeleteket folpack-ba tekerjük és így klopfoljuk), végül sózzuk, borsozzuk, és a hűtőben pihentetjük.
  2. A burgonyát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Fél órán át állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, hozzáteszünk 1 db tojást, 3-4 evőkanál lisztet és 2 gerezd átnyomott fokhagymát.
  3. A hússzeleteket lisztbe tesszük, majd beleforgatjuk a krumplis masszába úgy, hogy teljesen belepje, végül bő, forró olajban kisütjük.
  4. A tejfölbe belereszeljük a maradék fokhagymát, és a meleg húsra kenjük, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

Párolt zöldséggel tálaljuk.

forrás: wikimedia.org

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »