Csirkemell receptek

Szezámmagos csirke

Szezámmagos csirke

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

3-4 dl olaj a sütéshez

 

A bundához

 

5 evőkanál finomliszt

2 púpozott evőkanál étkezési keményítő

2 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál só

1 tojás

1 evőkanál olíva olaj

1-2 evőkanál víz

 

A mártáshoz

 

6 evőkanál ketchup

1 evőkanál méz

erős paprikakrém ízlés szerint

2-3 evőkanál szezámmag (ízlés szerint)

 

Elkészítés

 

  1. A bunda hozzávalóit alaposan összekeverjük úgy, hogy sűrű masszát kapjunk. 
  2. Elkészítjük a mártást. A csirkemell filét felkockázzuk.
  3. A felkockázott húst beleforgatjuk a bundába, majd forró olajban  aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük és rögtön beletesszük a mártásba.

 

forrás: pixabay.com

 

Köretként rizst adhatunk hozzá.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Imádom a csirkét,bár még ilyet nem ettem, ám biztos vagyok benne, nagyon finom.
    Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://karaj.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!