Szezámmagos csirke

Szezámmagos csirke

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

3-4 dl olaj a sütéshez

A bundához

5 evőkanál finomliszt

2 púpozott evőkanál étkezési keményítő

2 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál só

1 tojás

1 evőkanál olíva olaj

1-2 evőkanál víz

A mártáshoz

6 evőkanál ketchup

1 evőkanál méz

erős paprikakrém ízlés szerint

2-3 evőkanál szezámmag (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A bunda hozzávalóit alaposan összekeverjük úgy, hogy sűrű masszát kapjunk. 
  2. Elkészítjük a mártást. A csirkemell filét felkockázzuk.
  3. A felkockázott húst beleforgatjuk a bundába, majd forró olajban  aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük és rögtön beletesszük a mártásba.

forrás: pixabay.com

Köretként rizst adhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »