Csirkemell receptek

Csirkés Gratin

Az alacsonyabb zsírtartalommal bíró tejtermékek nem annyira bírják a hőkezelést, így érdemesebb zsírosabb tejet, tejszínt, tejfölt használni. A mártás például lehet besamel, vagy annak sajttal gazdagított változata a Mornay-mártás. A gratin maga nem egyetlen étel, hanem a csőben vagy sütőben sült fogásokat jelenti. 

forrás: hvg.hu

 

Csirkés gratin

 

Hozzávalók

 

2 csirkemell filé

1 kg burgonya

1 db piros kaliforniai paprika

2 evőkanál olívaolaj

fűszerek: só, őrölt fehér bors, bazsalikom, oregánó

1,5 dl tej

1,5 dl főzőtejszín

5 dkg reszelt parmezán sajt

2 db tojás

 

Elkészítés

 

  1. A burgonyát meghámozzuk, és uborkagyalun szeleteljük. A paprikát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy Wok-ban felhevítjük és a kockára vágott mellfilét fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, fűszerezzük, és további 5 percig pirítjuk.
  3. A húsos keveréket elvegyítjük a nyers burgonya szeletekkel és egy tűzálló edénybe simítjuk.
  4. Összekeverjük a tejet, tejszínt, reszelt sajtot, és a tojásokat, majd a keveréket a krumplis húsra öntjük.
  5. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

 

forrás: pixabay.com

 

Az oregánót (más néven szurokfű) teaként is fogyaszthatjuk. Gyógyító hatásáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Remek bejegyzés,köszönettel olvastam. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!