Paella
Paella
Hozzávalók
30 dkg csirkemell filé
25 dkg tenger gyümölcsei
10 dkg chorizo
25 dkg cukorborsó
30 dkg jázmin rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
fűszerek: só, őrölt fehér bors, 1 csipet sáfrány
2 dl száraz fehérbor
4 dl alaplé
2-3 evőkanál citromlé
Elkészítés
- Kevés langyos vízbe beáztatjuk a sáfrányt. A csirkemell filét felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk, aprítjuk, a chorizo-t felszeleteljük.
- Egy Wok-ban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, majd a csirkemell kockákat fehéredésig pirítjuk. Ezután rátesszük a chorizo-t, hozzáadjuk a sáfrányos vizet, és fűszerezzük.
- Felöntjük a fehér borral és az alaplével, majd 10-15 percig letakarva főzzük közepes hőfokon. Ez idő alatt alaposan kimossuk a rizst.
- Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a cukorborsót és a rizst, majd alaposan összekeverjük.
- Fedő alatt 20-25 perc alatt készre főzzük. Ha a rizs puha, meglocsoljuk citromlével.
Jó étvágyat kívánok!