Csirkemell receptek

Szecsuani csirke

Szecsuani csirke

 

Hozzávalók

 

2 csirkemell filé

3 evőkanál olívaolaj

1 db piros kaliforniai paprika

1 szál póréhagyma

2 szál sárgarépa

1 darabolt ananászkonzerv

1 db erős paprika (ha szeretjük a csípőset)

fűszerek: só, bors

3 evőkanál ketchup

3 evőkanál méz

1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál vörösbor ecet

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet kockára-, a sárgarépát, hagymát és paprikát csíkokra vágjuk.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a sárgarépát. Pár percig pirítjuk, és rádobjuk a csirkemellet.
  3. Amikor a csirkemell kifehéredett, mehet bele a paprika és az ananász is. Fűszerezzük.
  4. A mézet, ketchupot, szójaszószt és ecetet összekeverjük, majd a keveréket ráöntjük a húsra. Alacsony hőfokon 10 percig forraljuk.

 

Főtt rizzsel tálaljuk.

 

forrás: pixabay.com

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Éhes lettem ettől a bejegyzéstől, nagyon tetszik. Javaslom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!