Szecsuani csirke

Szecsuani csirke

Hozzávalók

2 csirkemell filé

3 evőkanál olívaolaj

1 db piros kaliforniai paprika

1 szál póréhagyma

2 szál sárgarépa

1 darabolt ananászkonzerv

1 db erős paprika (ha szeretjük a csípőset)

fűszerek: só, bors

3 evőkanál ketchup

3 evőkanál méz

1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál vörösbor ecet

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockára-, a sárgarépát, hagymát és paprikát csíkokra vágjuk.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a sárgarépát. Pár percig pirítjuk, és rádobjuk a csirkemellet.
  3. Amikor a csirkemell kifehéredett, mehet bele a paprika és az ananász is. Fűszerezzük.
  4. A mézet, ketchupot, szójaszószt és ecetet összekeverjük, majd a keveréket ráöntjük a húsra. Alacsony hőfokon 10 percig forraljuk.

Főtt rizzsel tálaljuk.

forrás: pixabay.com

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »