Szecsuani csirke
Szecsuani csirke
Hozzávalók
2 csirkemell filé
3 evőkanál olívaolaj
1 db piros kaliforniai paprika
1 szál póréhagyma
2 szál sárgarépa
1 darabolt ananászkonzerv
1 db erős paprika (ha szeretjük a csípőset)
fűszerek: só, bors
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál vörösbor ecet
Elkészítés
- A csirkemellet kockára-, a sárgarépát, hagymát és paprikát csíkokra vágjuk.
- Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a sárgarépát. Pár percig pirítjuk, és rádobjuk a csirkemellet.
- Amikor a csirkemell kifehéredett, mehet bele a paprika és az ananász is. Fűszerezzük.
- A mézet, ketchupot, szójaszószt és ecetet összekeverjük, majd a keveréket ráöntjük a húsra. Alacsony hőfokon 10 percig forraljuk.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!