Burgonyába töltött csirkemell
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
8 db nagy burgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 kis fej lilahagyma
2 tojás sárgája
15 dkg krémsajt
1,5 dl főzőtejszín
Fűszerek: só, őrölt fehér bors, szerecsendió, bazsalikom
5 dkg teavaj
30 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítés
- Az egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, lehúzzuk a héját, hosszában félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét úgy, hogy ne lukadjon ki sehol. Kis csónakokat készítünk belőle.
- Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, és beletesszük a kivájt burgonyákat.
- A csirkemellet apró kockákra vágjuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal. Ha kész van, lecsöpögtetjük.
- A lila hagymát aprítjuk, hozzáadjuk a kivájt burgonyabelsőt, a két tojás sárgáját, a szerecsendiót, a tejszínt és a krémsajtot. A lágy masszába beleforgatjuk a csirkemell kockákat is.
- A keveréket betöltjük a burgonyákba, majd a tetejükre vaj forgácsot teszünk, és megszórjuk reszelt sajttal.
- 180 fokos sütőben lefedve 25 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, további 10-15 percig pirítjuk.
forrás: needpix.com
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Finom ez,biztos vagyok benne. Köszönöm,hogy megosztottad. Javaslom megtekinteni a https://karaj.cafeblog.hu oldalt.