Burgonyába töltött csirkemell

Burgonyába töltött csirkemell

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

8 db nagy burgonya

3 evőkanál olívaolaj

1 kis fej lilahagyma

2 tojás sárgája

15 dkg krémsajt

1,5 dl főzőtejszín

Fűszerek: só, őrölt fehér bors, szerecsendió, bazsalikom

5 dkg teavaj

30 dkg füstölt reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, lehúzzuk a héját, hosszában félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét úgy, hogy ne lukadjon ki sehol. Kis csónakokat készítünk belőle.
  2. Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, és beletesszük a kivájt burgonyákat.
  3. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal. Ha kész van, lecsöpögtetjük.
  4. A lila hagymát aprítjuk, hozzáadjuk a kivájt burgonyabelsőt, a két tojás sárgáját, a szerecsendiót, a tejszínt és a krémsajtot. A lágy masszába beleforgatjuk a csirkemell kockákat is.
  5. A keveréket betöltjük a burgonyákba, majd a tetejükre vaj forgácsot teszünk, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 180 fokos sütőben lefedve 25 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, további 10-15 percig pirítjuk.

forrás: needpix.com

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »