Csirkemell receptek

Rántott csirkemell

Az örök klasszikus, a rántott hús. Miután a csirkemell alapvetően száraz hús, én be szoktam áztatni egy éjszakára citromos tejbe. Ettől az eljárástól omlós lesz a hús.

Rántott csirkemell

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

0,5 l tej

1 citrom

fűszerek: só, őrölt fehér bors

liszt

3 tojás

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet lapjával vékonyra szeleteljük. Egy tálba beleöntjük a tejet és a felszeletelt citromot beletesszük (a citrom levét kicsit kinyomkodjuk a tejbe). Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap leitatjuk a hússzeletekről a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.

 

forrás: pixabay.com

 

Bármilyen körettel tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Értékes, szuper recept. Krumplipürével isteni. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!