Az örök klasszikus, a rántott hús. Miután a csirkemell alapvetően száraz hús, én be szoktam áztatni egy éjszakára citromos tejbe. Ettől az eljárástól omlós lesz a hús.
Rántott csirkemell
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
0,5 l tej
1 citrom
fűszerek: só, őrölt fehér bors
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A csirkemellet lapjával vékonyra szeleteljük. Egy tálba beleöntjük a tejet és a felszeletelt citromot beletesszük (a citrom levét kicsit kinyomkodjuk a tejbe). Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap leitatjuk a hússzeletekről a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.
forrás: pixabay.com
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Értékes, szuper recept. Krumplipürével isteni. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.