Amikor már meguntuk, hogy a csirkemellből mindig kínait főzők/sütök (és a rántott csirkemellet is mellőzni akartuk), akkor találtam rá az indiai konyhára, és nagyon megszerettük. Miután a családból ketten sem szeretjük a csípőset, ezért a csípős fűszerpaprikát mindig kihagyom belőle. A gyömbér, és a fahéj is csípős, és bors is van benne. A mi ízlésünknek ennyi csípősség pont elegendő. Indiai fűszereket ma már a nagyobb áruházakban is lehet kapni, de a keleti fűszereket árusító üzletek is szép számmal megtalálhatóak. Ha valami újdonságot szeretnél az asztalra tenni, mindenképpen megéri az utánajárást!
2 egész csirkemell filé
5 dl natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (7-8 cm-es darab)
1 evőkanál őrölt szerecsendió
1 evőkanál őrölt fehér bors
1 púpos evőkanál őrölt fahéj
4 evőkanál őrölt koriander
6 evőkanál őrölt római kömény
1 evőkanál őrölt fekete kardamom
ízlés szerint csípős fűszerpaprika
3 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál citromlé
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál kurkuma
1 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál egész római kömény
7 gramm garam masala
2 db hámozott, kockázott paradicsom konzerv (nyáron 8 db paradicsom hámozva, kockázva)
ízlés szerint csípős fűszerpaprika
forrás: flickr.com
Főtt rizzsel tálaljuk.
A gyömbér az egyik leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapító. Erről itt olvashatsz bővebben.