Nagyon szeretjük a grillezett húsokat, de eddig télen nélkülöznünk kellett ezeket. Nem olyan régen beszereztünk egy grill serpenyőt, mellyel télen is nyári ízeket tudok az asztalra varázsolni. Amellett, hogy nyári emlékeket idéz a grillezett étel, nagyon egészséges az ilyen edényben elkészített fogás. Ma már nem számít különlegességnek a télen beszerzett paprika vagy paradicsom, így nincs akadálya a szürke napokon egy vidám, nyarat idéző ebédnek vagy vacsorának.
Grillezett csirkemell salátaágyon
forrás: needpix.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
1 evőkanál olívaolaj
1 fej Lollo Rosso saláta (vagy jégsaláta)
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db kaliforniai paprika
Idény gyümölcs
öntet: 2 evőkanál balzsamecet (almaecet is jó), 1 evőkanál olívaolaj, só, (ízlés szerint cukor), 2 dl víz
Elkészítés
- A csirkemellet lapjával ketté vágjuk, majd grillserpenyőben (ha nincs, akkor sima serpenyőben) mindkét oldalát megpirítjuk (vastagságtól függően 2 x 5-8 perc).
- A salátát leveleire szedjük a paprikát csíkokra szeljük, az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk.
- Beletesszük egy nagyobb tálba, és az elkészített öntettel alaposan átforgatjuk. Fél órát hűtőben állni hagyjuk.
Tálaláskor elrendezzük a salátát a tányéron, és a felszeletelt grillezett csirkemellet rátesszük. Ha szeretjük a pikáns ízeket, tegyünk mellé idénygyümölcsöt is (télen pl.: almát).
Szia!
Én banánnal is szívesen kipróbálnám ezt a remek ételt, köszönöm. Ajánlom megtekinteni a https://tarja.cafeblog.hu/ oldalt.