Grillezett csirkemell salátaágyon

Nagyon szeretjük a grillezett húsokat, de eddig télen nélkülöznünk kellett ezeket. Nem olyan régen beszereztünk egy grill serpenyőt, mellyel télen is nyári ízeket tudok az asztalra varázsolni. Amellett, hogy nyári emlékeket idéz a grillezett étel, nagyon egészséges az ilyen edényben elkészített fogás. Ma már nem számít különlegességnek a télen beszerzett paprika vagy paradicsom, így nincs akadálya a szürke napokon egy vidám, nyarat idéző ebédnek vagy vacsorának.

Grillezett csirkemell salátaágyon

forrás: needpix.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

1 evőkanál olívaolaj

1 fej Lollo Rosso saláta (vagy jégsaláta)

2 db Paradicsom

1 db Uborka

1 db kaliforniai paprika

Idény gyümölcs

öntet: 2 evőkanál balzsamecet (almaecet is jó), 1 evőkanál olívaolaj, só, (ízlés szerint cukor), 2 dl víz

Elkészítés

  1. A csirkemellet lapjával ketté vágjuk, majd grillserpenyőben (ha nincs, akkor sima serpenyőben) mindkét oldalát megpirítjuk (vastagságtól függően 2 x 5-8 perc).
  2. A salátát leveleire szedjük a paprikát csíkokra szeljük, az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Beletesszük egy nagyobb tálba, és az elkészített öntettel alaposan átforgatjuk. Fél órát hűtőben állni hagyjuk.

Tálaláskor elrendezzük a salátát a tányéron, és a felszeletelt grillezett csirkemellet rátesszük. Ha szeretjük a pikáns ízeket, tegyünk mellé idénygyümölcsöt is (télen pl.: almát).

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »