A hétvégén grillcsirkét készítettem, aminek a melle mindig nagyon kiszárad, ezért ezt másnap valamilyen szaftos mártással szoktam kínálni. Így készült tegnap gombamártás, melybe belekockáztam a grillezett csirkemellet, és senki meg nem mondta róla, hogy ez egy száraz húsból készült étel.
forrás: saját fotó
Hozzávalók
1 egész grill csirkemell (vagy bármilyen sült csirkemell)
50 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olíva olaj
fűszerek: só, bors, 2 cm friss gyömbér, 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld
2 dl főzőtejszín
1-2 dl tej
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A gombát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk (ha nagyon friss, a szárát is nyugodtan megehetjük). A vöröshagymát aprítjuk, a sült csirkemellet apró kockákra vágjuk. A tisztított gyömbért lereszeljük.
- Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombát. Addig pároljuk, amíg levet ereszt, majd fűszerezzük.
- Alacsony hőfokon 20 percig pároljuk. Ez idő alatt csomómentesre keverjük a tejszínes tejet a liszttel (botmixerrel szoktam).
- Amikor a gomba már majdnem kész, beletesszük a kockára vágott húst, és amikor felforrt, ráöntjük a lisztes keveréket.
- 5 percig forraljuk (amíg szépen besűrűsödik), majd főtt tésztával tálaljuk.
Ősztől tavaszig sok gyömbért használok, mert segít a nátha elleni küzdelemben. Erről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Biztos vagyok benne, isteni ez az étel, hiszen a gomba,valamint a csirke is a kedvencem.Ajánlom megtekinteni a https://romaetelek.wordpress.com oldalt.