Gombás csirkemell

A hétvégén grillcsirkét készítettem, aminek a melle mindig nagyon kiszárad, ezért ezt másnap valamilyen szaftos mártással szoktam kínálni. Így készült tegnap gombamártás, melybe belekockáztam a grillezett csirkemellet, és senki meg nem mondta róla, hogy ez egy száraz húsból készült étel.

forrás: saját fotó

Hozzávalók

1 egész grill csirkemell (vagy bármilyen sült csirkemell)

50 dkg csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál olíva olaj

fűszerek: só, bors, 2 cm friss gyömbér, 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld

2 dl főzőtejszín 

1-2 dl tej

1 evőkanál finomliszt

Elkészítés

  1. A gombát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk (ha nagyon friss, a szárát is nyugodtan megehetjük). A vöröshagymát aprítjuk, a sült csirkemellet apró kockákra vágjuk. A tisztított gyömbért lereszeljük.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombát. Addig pároljuk, amíg levet ereszt, majd fűszerezzük.
  3. Alacsony hőfokon 20 percig pároljuk. Ez idő alatt csomómentesre keverjük a tejszínes tejet a liszttel (botmixerrel szoktam).
  4. Amikor a gomba már majdnem kész, beletesszük a kockára vágott húst, és amikor felforrt, ráöntjük a lisztes keveréket.
  5. 5 percig forraljuk (amíg szépen besűrűsödik), majd főtt tésztával tálaljuk.

Ősztől tavaszig sok gyömbért használok, mert segít a nátha elleni küzdelemben. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »