forrás: pikist.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db kicsi zeller (vagy egy fél zeller)
1 db kisebb karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, egész bors, kurkuma, petrezselyemzöld
Elkészítés
- Egészben tegyük fel főni a csirkemellet. Egy teatojásba tegyük bele a fokhagymákat és a borsot, ezt lógassuk bele a levesbe az edény oldalán.
- Amikor felforrt, rakjuk bele a megtisztított és feldarabolt zöldségeket és az egészben hagyott vöröshagymát, sózzuk meg, és tegyünk bele 1-2 csipet kurkumát.
- Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a hús megpuhul (de nem esik szét). Főzés közben megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
Mielőtt elzárjuk, szórjuk meg petrezselyemzölddel.
Tálalás előtt a húst kivesszük a levesből, ezt második fogásként pl. meggyszósszal tálalhatjuk.
A leveshez főzhetünk tésztát, de anélkül is fogyaszthatjuk.
A kurkuma sokoldalú felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.
Biztos, finom, szuper bejegyzés, nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, kifogom próbálni ezt a receptet, amint megoldható. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://dietas-etelek.blog.hu/ oldalt.