Zöldséges csirkeleves

forrás: pikist.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

3 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 db kicsi zeller (vagy egy fél zeller)

1 db kisebb karalábé

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, egész bors, kurkuma, petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. Egészben tegyük fel főni a csirkemellet. Egy teatojásba tegyük bele a fokhagymákat és a borsot, ezt lógassuk bele a levesbe az edény oldalán.
  2. Amikor felforrt, rakjuk bele a megtisztított és feldarabolt zöldségeket és az egészben hagyott vöröshagymát, sózzuk meg, és tegyünk bele 1-2 csipet kurkumát.
  3. Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a hús megpuhul (de nem esik szét). Főzés közben megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.

    Mielőtt elzárjuk, szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Tálalás előtt a húst kivesszük a levesből, ezt második fogásként pl. meggyszósszal tálalhatjuk.

A leveshez főzhetünk tésztát, de anélkül is fogyaszthatjuk.

A kurkuma sokoldalú felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »