forás: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
2-3 evőkanál majonéz
1 csomag friss petrezselyemzöld
3-4 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A csirkemell filét egészen apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk (legjobb aprítógépben).
- A felvert tojáshoz keverjük a sajtot, a majonézt, a petrezselymet és a lisztet, ízlés szerint fűszerezzük, végül belekeverjük a húst is. Alaposan átforgatjuk.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd két evőkanál segítségével gombócokat formálunk a keverékből, és a forró olajban, közepes hőfokon, pirulásig sütjük.
Zöldségköret vagy sült burgonya illik mellé.
A petrezselyemzöldet többféle gyógytea alkotóelemeként is megtalálhatjuk, mert a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza. Erről itt olvashatsz többet.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Hasznos bejegyzés, kedvelem. Javaslom megnézni a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.