Csirkemell receptek

Sajtos csirkemell gombócok

forás: pixabay.com

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

1 tojás

15 dkg reszelt sajt

2-3 evőkanál majonéz

1 csomag friss petrezselyemzöld

3-4 evőkanál liszt

fűszerek: só, bors

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemell filét egészen apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk (legjobb aprítógépben).
  2. A felvert tojáshoz keverjük a sajtot, a majonézt, a petrezselymet és a lisztet, ízlés szerint fűszerezzük, végül belekeverjük a húst is. Alaposan átforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd két evőkanál segítségével gombócokat formálunk a keverékből, és a forró olajban, közepes hőfokon, pirulásig sütjük.

Zöldségköret vagy sült burgonya illik mellé.

 

A petrezselyemzöldet többféle gyógytea alkotóelemeként is megtalálhatjuk, mert a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza. Erről itt olvashatsz többet.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Hasznos bejegyzés, kedvelem. Javaslom megnézni a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!