Sajtos csirkemell gombócok

forás: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

1 tojás

15 dkg reszelt sajt

2-3 evőkanál majonéz

1 csomag friss petrezselyemzöld

3-4 evőkanál liszt

fűszerek: só, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A csirkemell filét egészen apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk (legjobb aprítógépben).
  2. A felvert tojáshoz keverjük a sajtot, a majonézt, a petrezselymet és a lisztet, ízlés szerint fűszerezzük, végül belekeverjük a húst is. Alaposan átforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd két evőkanál segítségével gombócokat formálunk a keverékből, és a forró olajban, közepes hőfokon, pirulásig sütjük.

Zöldségköret vagy sült burgonya illik mellé.

A petrezselyemzöldet többféle gyógytea alkotóelemeként is megtalálhatjuk, mert a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza. Erről itt olvashatsz többet.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »