forrás: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csontozott csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
2 dl főzőtejszín
Rukkola saláta
1 db avokádó (hozzá egy pici citromlé)
szeletelt sajt
fűszerek: só, bors, rozmaring, oregano, kakukkfű, zsálya, majoránna
tortilla lap, vagy sós palacsinta
Elkészítés
- A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra. Az olajba keverjük bele a zöld fűszereket és öntsük a húsra. Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
- Az avokádót szeleteljük fel, és csöpögtessük le citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ha palacsintával készítjük, süssük meg.
- A húst sózzuk, borsozzuk majd egy felforrósított teflon serpenyőben kezdjük el sütni. Amikor kifehéredett ráöntjük a főzőtejszínt és addig főzzük, míg a leve elpárolog.
- A tortilla lapokat vagy a palacsintát forró serpenyőben felmelegítjük. Rátesszük a szeletelt sajtot, és az avokádót, ráhalmozzuk a tejszínes húst és megszórjuk rukkolával.
- Feltekerjük, és azonnal tálaljuk.
Ha középen félbevágjuk és a végeit alufóliába tekerjük, akkor könnyebben és szebben lehet enni.
Az oregano vagy más néven vad majoránna felhasználási köréről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Nagyon jól hangzik ez a recept is, igen megfogott. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com/ oldalt.