fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
3 evőkanál olíva olaj
20 dkg dióbél
10 dkg vaj
fűszerek: 0,5-0,5 kávéskanál őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, őrölt fahéj; só
Elkészítés
- A csirkemell filét lapjával vékonyan felszeleteljük (ebből a mennyiségből 6-8 szeletet kapunk). A dióbelet késsel apróra vágjuk (vagy aprítógépben durvára daráljuk). A fűszereket a só kivételével összekeverjük.
- A hússzeleteket besózzuk, majd mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel.
- Az olajat felforrósítjuk egy teflon serpenyőben és a húsok mindkét oldalát fehéredésig sütjük benne.
- Egy jénai tálat kikenünk vajjal, beletesszük a megsütött csirkemell filét és minden hússzelet tetejére teszünk egy vékony szelet vajat (vajforgácsot). Ezután gazdagon megszórjuk dióval, majd betesszük a hideg sütőbe.
- 200 fokon addig sütjük, amíg a dió megpirul a tetején.
Párolt idényzöldségekkel tálaljuk.
A szegfűszeget ajánlott egészben megvenni, és zárt üvegben, hűtőben tárolni. Amikor szükségünk van rá, akkor zúzzunk porrá annyit, amennyi kell. Számos jótékony hatásáról itt olvashatsz bővebben.
Imádom a diót és a csirkemellet is, így együtt meg egyenesen fantasztikusak. Amint lehetőségem lesz rá, kipróbálom ezt az ételt. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://romaetelek.wordpress.com/ oldalt.