Csirkemell receptek

Dióval sült csirkemell

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

3 evőkanál olíva olaj

20 dkg dióbél

10 dkg vaj

fűszerek: 0,5-0,5 kávéskanál őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, őrölt fahéj; só

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemell filét lapjával vékonyan felszeleteljük (ebből a mennyiségből 6-8 szeletet kapunk). A dióbelet késsel apróra vágjuk (vagy aprítógépben durvára daráljuk). A fűszereket a só kivételével összekeverjük.
  2. A hússzeleteket besózzuk, majd mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  3. Az olajat felforrósítjuk egy teflon serpenyőben és a húsok mindkét oldalát fehéredésig sütjük benne.
  4. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, beletesszük a megsütött csirkemell filét és minden hússzelet tetejére teszünk egy vékony szelet vajat (vajforgácsot). Ezután gazdagon megszórjuk dióval, majd betesszük a hideg sütőbe.
  5. 200 fokon addig sütjük, amíg a dió megpirul a tetején.

Párolt idényzöldségekkel tálaljuk.

 

A szegfűszeget ajánlott egészben megvenni, és zárt üvegben, hűtőben tárolni. Amikor szükségünk van rá, akkor zúzzunk porrá annyit, amennyi kell. Számos jótékony hatásáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Imádom a diót és a csirkemellet is, így együtt meg egyenesen fantasztikusak. Amint lehetőségem lesz rá, kipróbálom ezt az ételt. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://romaetelek.wordpress.com/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!