Csirkemellből is készíthetünk brassóit. Sokkal hamarabb kész van, mint sertéshúsból és persze egészségesebb is.
fotó: pixabay.com
Hozzávalók
2 egész csirkemell filé
5-8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
fűszerek: só, őrölt fehér bors, majoránna
Elkészítés
- A csirkemell filét felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
- A felforrósított olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha kifehéredett, befűszerezzük és alacsony hőfokon 10 perc alatt készre főzzük.
Sütőben sült fűszeres burgonyát, vagy salátát kínálunk mellé.
A fehér borshoz a teljesen érett borsszemeket kell betakarítani, mikor már vörösessé válnak. Arról, hogy mi a titka a jó minőségű fehér borsnak, és hogy milyen területen használhatjuk fel, itt olvashatsz bővebben.
Köszönöm ezt a hasznos bejegyzést. Mindenki próbálja ki ezt az ételt! Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.