Brassói

Csirkemellből is készíthetünk brassóit. Sokkal hamarabb kész van, mint sertéshúsból és persze egészségesebb is.

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

2 egész csirkemell filé

5-8 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

fűszerek: só, őrölt fehér bors, majoránna

Elkészítés

  1. A csirkemell filét felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A felforrósított olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha kifehéredett, befűszerezzük és alacsony hőfokon 10 perc alatt készre főzzük.

Sütőben sült fűszeres burgonyát, vagy salátát kínálunk mellé.

A fehér borshoz a teljesen érett borsszemeket kell betakarítani, mikor már vörösessé válnak. Arról, hogy mi a titka a jó minőségű fehér borsnak, és hogy milyen területen használhatjuk fel, itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »