Ez egy abszolút diétás étel, mégis laktató és nagyon finom. Próbáljátok ki, és gyakran elkészítitek majd!
fotó: pixabay.com
Hozzávalók
2 egész csirkemell filé
15 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, Cayenne bors, bazsalikom
2 + 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A zabpelyhet 20 percre langyos vízbe áztatjuk. Ezalatt a húst ledaráljuk (ha nincs darálónk, akkor apró kockákra vágjuk, majd aprító gépben aprítjuk), és a fokhagymát préseljük.
- A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finoman kinyomkodott zabpelyhet, 2 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát, és befűszerezzük.
- Alaposan összekeverjük, majd az elkészült masszából lapos korongokat formázunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fasírtokat, a tetejét megkenjük olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk a húskorongokat, megkenjük olajjal, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
Friss zöldségekkel tálaljuk.
Az antibakteriális hatású Cayenne borsról itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szuper recept, kiszeretném próbálni, hogy milyen lenne,amint elkészítem. E hasznos recept mellett ajánlom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu oldalt.