Csirkemell receptek

Tojás-, és gluténmentes fasírt

Ez egy abszolút diétás étel, mégis laktató és nagyon finom. Próbáljátok ki, és gyakran elkészítitek majd!

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

2 egész csirkemell filé

15 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)

2-3 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, Cayenne bors, bazsalikom

2 + 2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

 

  1. A zabpelyhet 20 percre langyos vízbe áztatjuk. Ezalatt a húst ledaráljuk (ha nincs darálónk, akkor apró kockákra vágjuk, majd aprító gépben aprítjuk), és a fokhagymát préseljük.
  2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finoman kinyomkodott zabpelyhet, 2 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát, és befűszerezzük.
  3. Alaposan összekeverjük, majd az elkészült masszából lapos korongokat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fasírtokat, a tetejét megkenjük olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk a húskorongokat, megkenjük olajjal, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.

Friss zöldségekkel tálaljuk.

 

Az antibakteriális hatású Cayenne borsról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szuper recept, kiszeretném próbálni, hogy milyen lenne,amint elkészítem. E hasznos recept mellett ajánlom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!