Tojás-, és gluténmentes fasírt

Ez egy abszolút diétás étel, mégis laktató és nagyon finom. Próbáljátok ki, és gyakran elkészítitek majd!

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

2 egész csirkemell filé

15 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)

2-3 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, Cayenne bors, bazsalikom

2 + 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  1. A zabpelyhet 20 percre langyos vízbe áztatjuk. Ezalatt a húst ledaráljuk (ha nincs darálónk, akkor apró kockákra vágjuk, majd aprító gépben aprítjuk), és a fokhagymát préseljük.
  2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finoman kinyomkodott zabpelyhet, 2 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát, és befűszerezzük.
  3. Alaposan összekeverjük, majd az elkészült masszából lapos korongokat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fasírtokat, a tetejét megkenjük olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk a húskorongokat, megkenjük olajjal, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.

Friss zöldségekkel tálaljuk.

Az antibakteriális hatású Cayenne borsról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »