Csirkemell receptek

Pácolt csirkemell sütőtökkel sütve

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

1 evőkanál méz

3 evőkanál olívaolaj

1 kg tisztított sütőtök

3 szál sárgarépa

fűszerek: só, őrölt bors, kakukkfű

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy rajta maradjon a bőre. Félbe vágjuk, majd lapjával is ketté vágjuk, így kapunk 2 bőrös és 2 bőr nélküli hússzeletet.
  2. A húsokat megsózzuk és beszórjuk borssal. A mézet összekeverjük az olajjal és a kakukkfűvel, majd fűszeres hússzeleteket beletesszük a pácba. 3-4 órára letakarva hűtőbe rakjuk.
  3. A tisztított sárgarépát karikára vágjuk, a sütőtököt felkockázzuk.
  4. Egy tepsibe beletesszük a hússzeleteket a páclével együtt, és köré szórjuk a sárgarépával elkevert sütőtököt. Sózzuk, borsozzuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig letakarva pároljuk, majd további 10-20 percig fólia nélkül megpirítjuk.

Forrón tálaljuk.

 

A kakukkfű széles körű felhasználásáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Köszönettel veszem ezt a bejegyzést,mert hasznos. Javaslom megtekinteni a https://tarja.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!