fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
1 evőkanál méz
3 evőkanál olívaolaj
1 kg tisztított sütőtök
3 szál sárgarépa
fűszerek: só, őrölt bors, kakukkfű
Elkészítés
- A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy rajta maradjon a bőre. Félbe vágjuk, majd lapjával is ketté vágjuk, így kapunk 2 bőrös és 2 bőr nélküli hússzeletet.
- A húsokat megsózzuk és beszórjuk borssal. A mézet összekeverjük az olajjal és a kakukkfűvel, majd fűszeres hússzeleteket beletesszük a pácba. 3-4 órára letakarva hűtőbe rakjuk.
- A tisztított sárgarépát karikára vágjuk, a sütőtököt felkockázzuk.
- Egy tepsibe beletesszük a hússzeleteket a páclével együtt, és köré szórjuk a sárgarépával elkevert sütőtököt. Sózzuk, borsozzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig letakarva pároljuk, majd további 10-20 percig fólia nélkül megpirítjuk.
Forrón tálaljuk.
A kakukkfű széles körű felhasználásáról itt olvashatsz bővebben.
Köszönettel veszem ezt a bejegyzést,mert hasznos. Javaslom megtekinteni a https://tarja.cafeblog.hu oldalt.