Csirkemell receptek

Parmezános csirkemell

fotó. pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé

4-5 evőkanál olívaolaj

só, bors

A kéreghez

8-10 evőkanál reszelt parmezán sajt

2-2 teáskanál petrezselyemzöld, fűszerpaprika

1-1 teáskanál bazsalikom, oregánó, őrölt bors

fél teáskanál fokhagyma granulátum

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet lapjával vágjuk ketté (így 4 szelet húst kapunk), egy folpack segítségével klopfoljuk, majd sózzuk (vigyázzunk, mert a parmezán sajt sós), borsozzuk.
  2. A kéreg hozzávalóit alaposan keverjük össze, majd forgassuk bele a hússzeleteket.
  3. Teflon serpenyőben felforrósított olajon néhány perc alatt megsütjük a hússzeleteket.

Bármilyen köretet adhatunk mellé.

 

Az oregánó a népi gyógyászat előtt sem ismeretlen, teáját többféle betegség esetén is alkalmazzák. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Imre,
    Köszönöm szépen!

  2. tolnai.imre.k@betafresh.eu says:

    Nagyon jól hangzik, köszönöm a receptet, szíves figyelmetekbe ajánlom a tarja.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!