fotó. pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
A kéreghez
8-10 evőkanál reszelt parmezán sajt
2-2 teáskanál petrezselyemzöld, fűszerpaprika
1-1 teáskanál bazsalikom, oregánó, őrölt bors
fél teáskanál fokhagyma granulátum
Elkészítés
- A csirkemellet lapjával vágjuk ketté (így 4 szelet húst kapunk), egy folpack segítségével klopfoljuk, majd sózzuk (vigyázzunk, mert a parmezán sajt sós), borsozzuk.
- A kéreg hozzávalóit alaposan keverjük össze, majd forgassuk bele a hússzeleteket.
- Teflon serpenyőben felforrósított olajon néhány perc alatt megsütjük a hússzeleteket.
Bármilyen köretet adhatunk mellé.
Az oregánó a népi gyógyászat előtt sem ismeretlen, teáját többféle betegség esetén is alkalmazzák. Erről itt olvashatsz bővebben.
Kedves Imre,
Köszönöm szépen!
Nagyon jól hangzik, köszönöm a receptet, szíves figyelmetekbe ajánlom a tarja.cafeblog.hu oldalt.