Parmezános csirkemell

fotó. pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

4-5 evőkanál olívaolaj

só, bors

A kéreghez

8-10 evőkanál reszelt parmezán sajt

2-2 teáskanál petrezselyemzöld, fűszerpaprika

1-1 teáskanál bazsalikom, oregánó, őrölt bors

fél teáskanál fokhagyma granulátum

Elkészítés

  1. A csirkemellet lapjával vágjuk ketté (így 4 szelet húst kapunk), egy folpack segítségével klopfoljuk, majd sózzuk (vigyázzunk, mert a parmezán sajt sós), borsozzuk.
  2. A kéreg hozzávalóit alaposan keverjük össze, majd forgassuk bele a hússzeleteket.
  3. Teflon serpenyőben felforrósított olajon néhány perc alatt megsütjük a hússzeleteket.

Bármilyen köretet adhatunk mellé.

Az oregánó a népi gyógyászat előtt sem ismeretlen, teáját többféle betegség esetén is alkalmazzák. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »