Csirkemell receptek

Mézes-vajas sült csirkemell

Ez az étel eredetileg koreai, ezért van hozzá a chili-szósz (köztudottan csípősen étkeznek a koreaiak). Természetesen, aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja, a különleges ízvilág akkor is megmarad.

 

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

2 egész csirkemell filé

5 dkg vaj

3-4 evőkanál méz

chili-szósz a mártogatáshoz

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, majd beleforgatjuk a mézbe. Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órát.
  2. A felforrósított vajon pár perc alatt megpirítjuk a mézes csirkemell csíkokat.

Chili-szósszal és hasábburgonyával tálaljuk.

 

Akik még csak ismerkednek a csípős ízekkel, azoknak ajánlott a fekete chili paprikával kezdeni, ez nem annyira erős, mint a piros társai. További érdekességeket itt olvashatsz a chiliről.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Imre,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. tolnai.imre.k@betafresh.eu says:

    Nagyon tetszik ez a bejegyzés, köszönöm,s gratuláció hozzá. Szíves figyelmetekbe ajánlom a https://tarja.cafeblog.hu/ oldalt is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!