Ez az étel eredetileg koreai, ezért van hozzá a chili-szósz (köztudottan csípősen étkeznek a koreaiak). Természetesen, aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja, a különleges ízvilág akkor is megmarad.
fotó: pixabay.com
Hozzávalók
2 egész csirkemell filé
5 dkg vaj
3-4 evőkanál méz
só
chili-szósz a mártogatáshoz
Elkészítés
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, majd beleforgatjuk a mézbe. Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órát.
- A felforrósított vajon pár perc alatt megpirítjuk a mézes csirkemell csíkokat.
Chili-szósszal és hasábburgonyával tálaljuk.
Akik még csak ismerkednek a csípős ízekkel, azoknak ajánlott a fekete chili paprikával kezdeni, ez nem annyira erős, mint a piros társai. További érdekességeket itt olvashatsz a chiliről.
Kedves Imre,
Köszönöm a kedves szavakat!
Nagyon tetszik ez a bejegyzés, köszönöm,s gratuláció hozzá. Szíves figyelmetekbe ajánlom a https://tarja.cafeblog.hu/ oldalt is.