Csirkemell receptek

Serpenyős csirke

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

2 egész csirkemell filé

4-5 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2-4 gerezd fokhagyma

1,5 kg burgonya

fűszerek: só, őrölt bors, 2-3 babérlevél

2 evőkanál dijoni mustár

1-2 dl fehérbor

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát felezzük/negyedeljük (nagyjából egyforma méretű legyen mindkettő). A vöröshagymát vastagabb szeletekre -, a fokhagymagerezdeket félbe vágjuk.
  2. Az olajban megpirítjuk előbb a babérlevelet (pár pillanatig), aztán a vöröshagymát, majd a húst is. Rátesszük a fokhagymát és a mustárt, befűszerezzük, majd beletesszük a burgonyát. Felöntjük 1 dl fehérborral és fedő alatt, alacsony hőfokon, 40-50 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, főzés közben az elpárolgott folyadékot pótoljuk.

Az olíva olajat az olajfa terméséből nyerik. További érdekességeket itt olvashatsz róla.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Imre,
    Köszönöm szépen!

  2. tolnai.imre.k@betafresh.eu says:

    Köszönöm a receptet, jól hangzik, tetszik, ajánlom figyelmetekbe a fasirt.cafeblog.hu oldalt is. Szép délutánotok legyen!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!