fotó: pixabay.com
Hozzávalók
2 egész csirkemell filé
4-5 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
1,5 kg burgonya
fűszerek: só, őrölt bors, 2-3 babérlevél
2 evőkanál dijoni mustár
1-2 dl fehérbor
Elkészítés
- A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát felezzük/negyedeljük (nagyjából egyforma méretű legyen mindkettő). A vöröshagymát vastagabb szeletekre -, a fokhagymagerezdeket félbe vágjuk.
- Az olajban megpirítjuk előbb a babérlevelet (pár pillanatig), aztán a vöröshagymát, majd a húst is. Rátesszük a fokhagymát és a mustárt, befűszerezzük, majd beletesszük a burgonyát. Felöntjük 1 dl fehérborral és fedő alatt, alacsony hőfokon, 40-50 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, főzés közben az elpárolgott folyadékot pótoljuk.
Az olíva olajat az olajfa terméséből nyerik. További érdekességeket itt olvashatsz róla.
Kedves Imre,
Köszönöm szépen!
Köszönöm a receptet, jól hangzik, tetszik, ajánlom figyelmetekbe a fasirt.cafeblog.hu oldalt is. Szép délutánotok legyen!