Serpenyős csirke

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

2 egész csirkemell filé

4-5 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2-4 gerezd fokhagyma

1,5 kg burgonya

fűszerek: só, őrölt bors, 2-3 babérlevél

2 evőkanál dijoni mustár

1-2 dl fehérbor

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát felezzük/negyedeljük (nagyjából egyforma méretű legyen mindkettő). A vöröshagymát vastagabb szeletekre -, a fokhagymagerezdeket félbe vágjuk.
  2. Az olajban megpirítjuk előbb a babérlevelet (pár pillanatig), aztán a vöröshagymát, majd a húst is. Rátesszük a fokhagymát és a mustárt, befűszerezzük, majd beletesszük a burgonyát. Felöntjük 1 dl fehérborral és fedő alatt, alacsony hőfokon, 40-50 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, főzés közben az elpárolgott folyadékot pótoljuk.

Az olíva olajat az olajfa terméséből nyerik. További érdekességeket itt olvashatsz róla.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »