Ezt az ételt akkor szoktam elkészíteni, amikor maximum fél órám van arra, hogy laktató ennivalót adjak a családnak, és persze az sem hátrány, ha marad másnapra is.
saját fotó
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
3 evőkanál olívaolaj
1 doboz darabolt ananász konzerv
45 dkg fagyasztott wok zöldségkeverék
25 dkg rizstészta (ez most szélesmetélt volt)
só
A szószhoz
4 evőkanál méz
4 evőkanál ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A szósz hozzávalóit összekeverjük. Az ananászkonzervet leszűrjük.
- Egy wokban felforrósítjuk az olívaolajat, ebbe tesszük a húst. Addig pirítjuk, amíg kifehéredik, majd mehet rá a zöldségkeverék (akár fagyott állapotban is).
- Amikor a zöldségek átforrósodtak beletesszük az ananászt, megsózzuk, és közepes hőfokon, fedő nélkül pároljuk.
- Közben előkészítjük a tésztát (az enyémet 10 percig kellett forró vízben áztatni, majd leszűrni, és átmosni).
- Ha elkészült a tészta, hozzáadjuk a szószt a csirkéhez és alaposan összekeverjük. Miután felforrt, beletesszük a tésztát is, újraforraljuk.
- Szükség esetén ízesítjük, ha kevés lenne a szósz rajta, az ananász levével lehet hígítani. Ez esetben ismét kóstoljuk!
Ízlés szerint lehet hozzáadni chili szószt is, de mi nem szeretjük a csípőset, ezért nem teszek bele.
Kedves Imre,
Köszönöm a kedves szavakat!
Gratulálok a bejegyzéshez, s köszönöm,biztos,finom is. Ajánlom a figyelmetekbe a https://karaj.cafeblog.hu/ oldalt is.