Zöldséges csirkemell rizstésztával

Ezt az ételt akkor szoktam elkészíteni, amikor maximum fél órám van arra, hogy laktató ennivalót adjak a családnak, és persze az sem hátrány, ha marad másnapra is. 

saját fotó

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

3 evőkanál olívaolaj

1 doboz darabolt ananász konzerv

45 dkg fagyasztott wok zöldségkeverék

25 dkg rizstészta (ez most szélesmetélt volt)

A szószhoz

4 evőkanál méz

4 evőkanál ketchup

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A szósz hozzávalóit összekeverjük. Az ananászkonzervet leszűrjük.
  2. Egy wokban felforrósítjuk az olívaolajat, ebbe tesszük a húst. Addig pirítjuk, amíg kifehéredik, majd mehet rá a zöldségkeverék (akár fagyott állapotban is). 
  3. Amikor a zöldségek átforrósodtak beletesszük az ananászt, megsózzuk, és közepes hőfokon, fedő nélkül pároljuk.
  4. Közben előkészítjük a tésztát (az enyémet 10 percig kellett forró vízben áztatni, majd leszűrni, és átmosni).
  5. Ha elkészült a tészta, hozzáadjuk a szószt a csirkéhez és alaposan összekeverjük. Miután felforrt, beletesszük a tésztát is, újraforraljuk.
  6. Szükség esetén ízesítjük, ha kevés lenne a szósz rajta, az ananász levével lehet hígítani. Ez esetben ismét kóstoljuk! 

Ízlés szerint lehet hozzáadni chili szószt is, de mi nem szeretjük a csípőset, ezért nem teszek bele.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »