Csirkemell receptek

Koreai párolt csirke-Jjimdak

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé
3 db burgonya
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
15 dkg gomba (vagy 4 db shiitake gomba)
2 szál újhagyma
1-2 piros (vagy fekete) chili paprika

20 dkg üvegtészta

A mártáshoz

6 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál rizsbor
1 evőkanál osztriga szósz
1 evőkanál méz
3-4 gerezd fokhagyma ledarálva
2 cm friss gyömbér lereszelve
2 teáskanál szezámolaj
fél kávéskanál őrölt bors
3,5 dl víz

 

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet kockázzuk fel. A gombát szeleteljük, a tisztított sárgarépát karikázzuk, a burgonyát kockára vágjuk. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, az újhagyma szárát vékonyan szeleteljük fel.
  2. A húst tegyük fel főni annyi vízzel, ami ellepi.
  3. Egy lábosban keverjük össze a mártás hozzávalóit, és amikor felforrt a csirke, szűrőlapát segítségével szedjük bele a húst. Kezdjük el főzni, majd forrás után, közepes lángon főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket (kivéve a gombát és az újhagyma szárát), és a chili paprikát. Újraforrástól számítva, alacsony hőfokon főzzük 5-8 percig.
  4. Ez idő alatt készítsük el a tésztát a csomagoláson leírtak szerint (20 percig kell meleg vízben áztatni, majd leöblíteni).
  5. Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a gombát, hagymaszárat és az előkészített tésztát. körülbelül 5 percig főzzük, közben alaposan összekeverjük.

Párolt rizzsel, forrón tálaljuk. 

 

Aki nem szereti a csípőset, próbálkozzon a fekete színű chili paprikával. Ennek íze kevésbé erős és rövidebb ideig érezhető. Erről bővebben itt olvashatsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Köszönöm ezt a remek bejegyzést, meg kell csinálni ezt az ételt is. Ajánlom szíves figyelmetekbe a
    https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt,ahol szintén szuper információk vannak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!