fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé
1 db brokkoli
30 dkg bébi spenót
2 szál sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika (vagy 2 db kápia paprika)
3-4 evőkanál olívaolaj
1 cs vékony spagetti tészta (spaghettini n.3)
A páchoz
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili paszta (elhagyható)
őrölt bors
Elkészítés
- A pác hozzávalóit keverjük egyneművé. A csirkemell filét vágjuk csíkokra, majd alaposan keverjük össze a páccal. Fél órára tegyük hűtőbe. A tésztának tegyünk fel vizet.
- Ezalatt készítsük elő a zöldségeket. A bébi spenótot mossuk meg (aki szeretné elvághatja 2-3 felé). A megtisztított sárgarépát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk csíkokra.
- Wokban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a pácolt csirkét. Magas hőfokon süssük fehéredésig, majd adjuk hozzá az összes zöldséget. Közepes hőfokon további 5-8 percig pároljuk.
- Közben a megfőtt tésztát leszűrjük, leöblítjük, majd hozzáadjuk a brokkolis csirkéhez. 2-3 percig főzzük még, néha megkeverjük, hogy a tészta átmelegedjen.
Forrón tálaljuk. Tészta helyett rizzsel is fogyaszthatjuk.
A keleti konyha előszeretettel használ mézet, melyből könnyedén készíthetünk akár gyógynövényes változatot is. Ha érdekel a herbaméz elkészítésének módja, akkor itt olvashatsz róla többet.
Ez a bejegyzés is elnyerte a tetszésemet, gratulálok hozzá, s köszönöm. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://tarja.cafeblog.hu/ oldalt.