Brokkolis csirke

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé

1 db brokkoli

30 dkg bébi spenót

2 szál sárgarépa

1 db piros kaliforniai paprika (vagy 2 db kápia paprika)

3-4 evőkanál olívaolaj

1 cs vékony spagetti tészta (spaghettini n.3)

A páchoz

5 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál méz

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál chili paszta (elhagyható)

őrölt bors

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit keverjük egyneművé. A csirkemell filét vágjuk csíkokra, majd alaposan keverjük össze a páccal. Fél órára tegyük hűtőbe. A tésztának tegyünk fel vizet.
  2. Ezalatt készítsük elő a zöldségeket. A bébi spenótot mossuk meg (aki szeretné elvághatja 2-3 felé). A megtisztított sárgarépát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk csíkokra.
  3. Wokban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a pácolt csirkét. Magas hőfokon süssük fehéredésig, majd adjuk hozzá az összes zöldséget. Közepes hőfokon további 5-8 percig pároljuk.
  4. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük, leöblítjük, majd hozzáadjuk a brokkolis csirkéhez. 2-3 percig főzzük még, néha megkeverjük, hogy a tészta átmelegedjen.

Forrón tálaljuk. Tészta helyett rizzsel is fogyaszthatjuk.

A keleti konyha előszeretettel használ mézet, melyből könnyedén készíthetünk akár gyógynövényes változatot is. Ha érdekel a herbaméz elkészítésének módja, akkor itt olvashatsz róla többet.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »