fotó: pixabay.com
Hozzávalók
2 egész csirkemell filé
2 evőkanál rizsbor
fűszerek: 1-1 teáskanál vörös-, és fokhagymapor, 1 teáskanál só, 1/4 teáskanál őrölt gyömbér, 1 csipet chili por
1 bögre étkezési keményítő
olaj a sütéshez
pirított szezámmag
A mártáshoz
70 ml szójaszósz
2-2 evőkanál méz, barna cukor, rizsbor, víz
2 cm friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma lereszelve
2 szál újhagyma fehér része
bors
2 teáskanál étkezési keményítő + 2 teáskanál víz
Elkészítés
- A csirkemellet vágjuk harapásnyi darabokra. Szórjuk rá a a fűszereket, locsoljuk rá a rizsbort, és alaposan keverjük át. A keményítőt tegyük bele egy nagyobb tálba, és forgassuk bele a fűszeres csirkedarabokat.
- Egy nagyobb edényben forrósítsunk fel olajat, és 2 adagban süssük meg a csirkét, adagonként 4-5 percig. Amikor az összes csirke megsült, itassuk le róluk az olajat, a sütőedényből pedig szedjük ki az úszkáló törmelékeket.
- A megtisztított forró olajban, immár egyszerre, süssük át a csirkét további 2-3 percig.
- Egy kisebb lábosba tegyük bele az újhagymát egészben és adjuk hozzá a mártás összetevőit. Forraljuk fel, majd az újhagymát vegyük ki belőle. Keverjük össze a keményítőt a vízzel, és adjuk a fortyogó mártáshoz. 1-2 percig főzzük (amíg jó sűrű lesz), vegyük le a tűzhelyről, és hideg víz segítségével hűtsük ki (kb. 5 perc).
- Egy sütőpapírral bélelt sütőtepsibe tegyük egymás mellé a csirke darabokat, majd egy kenőecset segítségével mindegyiket kenjük meg a mártással. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
A maradék mártással és rizzsel kínáljuk.
Nagyon szuperül hangzik, érdemes szerintem megcsinálni, köszönöm a receptet. Javaslom megtekinteni a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.