Koreai csirkemell fokhagyma mártással

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

2 egész csirkemell filé

2 evőkanál rizsbor

fűszerek: 1-1 teáskanál vörös-, és fokhagymapor, 1 teáskanál só, 1/4 teáskanál őrölt gyömbér, 1 csipet chili por

1 bögre étkezési keményítő

olaj a sütéshez

pirított szezámmag

A mártáshoz

70 ml szójaszósz

2-2 evőkanál méz, barna cukor, rizsbor, víz

2 cm friss gyömbér

4 gerezd fokhagyma lereszelve

2 szál újhagyma fehér része

bors

2 teáskanál étkezési keményítő + 2 teáskanál víz

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk harapásnyi darabokra. Szórjuk rá a a fűszereket, locsoljuk rá a rizsbort, és alaposan keverjük át. A keményítőt tegyük bele egy nagyobb tálba, és forgassuk bele a fűszeres csirkedarabokat.
  2. Egy nagyobb edényben forrósítsunk fel olajat, és 2 adagban süssük meg a csirkét, adagonként 4-5 percig. Amikor az összes csirke megsült, itassuk le róluk az olajat, a sütőedényből pedig szedjük ki az úszkáló törmelékeket.
  3. A megtisztított forró olajban, immár egyszerre, süssük át a csirkét további 2-3 percig.
  4. Egy kisebb lábosba tegyük bele az újhagymát egészben és adjuk hozzá a mártás összetevőit. Forraljuk fel, majd az újhagymát vegyük ki belőle. Keverjük össze a keményítőt a vízzel, és adjuk a fortyogó mártáshoz. 1-2 percig főzzük (amíg jó sűrű lesz), vegyük le a tűzhelyről, és hideg víz segítségével hűtsük ki (kb. 5 perc).
  5. Egy sütőpapírral bélelt sütőtepsibe tegyük egymás mellé a csirke darabokat, majd egy kenőecset segítségével mindegyiket kenjük meg a mártással. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.

A maradék mártással és rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »