Csirkemell receptek

Koreai BBQ csirke

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csirkemell filé (ezt a receptet csirkecombból is elkészíthetjük)
3-5 evőkanál olívaolaj

A páchoz

3 evőkanál szójaszósz
2-2 evőkanál barna cukor és rizsbor
1 dl Sprite
1-1 teáskanál gyömbér és szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
őrölt bors ízlés szerint

 

Elkészítés

 

  1. A húst vágjuk falatnyi kockákra. A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg és reszeljük le.
  2. Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a húst. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe minimum egy éjszakára (minél tovább áll a hús a pácban, annál finomabb lesz).
  3. Szűrjük le a csirkéről a pácot és tegyük egy kicsi lábasba. Forraljuk pár percig.
  4. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd addig pirítjuk benne a húst, míg az kifehéredik. Közepes hőfokon készre pároljuk.

Tálaláskor ráöntjük a felforral páclét. Főtt rizst vagy párolt zöldségeket adunk mellé.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Nagyon jól hangzik, ezt az ételt meg kell csinálni,mert érdemes. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://tarja.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!