fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csirkemell filé (ezt a receptet csirkecombból is elkészíthetjük)
3-5 evőkanál olívaolaj
A páchoz
3 evőkanál szójaszósz
2-2 evőkanál barna cukor és rizsbor
1 dl Sprite
1-1 teáskanál gyömbér és szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst vágjuk falatnyi kockákra. A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg és reszeljük le.
- Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a húst. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe minimum egy éjszakára (minél tovább áll a hús a pácban, annál finomabb lesz).
- Szűrjük le a csirkéről a pácot és tegyük egy kicsi lábasba. Forraljuk pár percig.
- Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd addig pirítjuk benne a húst, míg az kifehéredik. Közepes hőfokon készre pároljuk.
Tálaláskor ráöntjük a felforral páclét. Főtt rizst vagy párolt zöldségeket adunk mellé.
Nagyon jól hangzik, ezt az ételt meg kell csinálni,mert érdemes. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://tarja.cafeblog.hu oldalt.