Koreai BBQ csirke

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csirkemell filé (ezt a receptet csirkecombból is elkészíthetjük)

3-5 evőkanál olívaolaj

A páchoz

3 evőkanál szójaszósz

2-2 evőkanál barna cukor és rizsbor

1 dl Sprite

1-1 teáskanál gyömbér és szezámolaj

4 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A húst vágjuk falatnyi kockákra. A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg és reszeljük le.
  2. Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a húst. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe minimum egy éjszakára (minél tovább áll a hús a pácban, annál finomabb lesz).
  3. Szűrjük le a csirkéről a pácot és tegyük egy kicsi lábasba. Forraljuk pár percig.
  4. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd addig pirítjuk benne a húst, míg az kifehéredik. Közepes hőfokon készre pároljuk.

Tálaláskor ráöntjük a felforral páclét. Főtt rizst vagy párolt zöldségeket adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »